Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Todt: Αφήστε ήσυχο τον Mick Schumacher

Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, κάλεσε την Ferrari να αφήσει ήσυχο τον Mick Schumacher, αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο test του στην Formula 2 την περασμένη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια των qualifying simulations που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στη Jerez, ο Schumacher, γιος του επτά παγκόσμιου πρωταθλητή Michael, πραγματοποίησε τον ταχύτερο χρόνο της εβδομάδας στο test της Formula 2 για την Prema Racing, με την οποία κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula 3 πέρυσι.

Ο δεκαεννίαχρονος Schumacher βρίσκεται σε δράση και πάλι αυτή την εβδομάδα, καθώς το pre-season testing της Formula 2 μεταφέρεται στη Βαρκελώνη την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Όταν ρωτήθηκε για τη σύνδεση του Mick με τη Ferrari, ο Todt είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι ο γιος του Michael, τον γνωρίζω από τότε που ήταν μωρό.

«Τον αγαπώ, είναι ένας σπουδαίος χαρακτήρας και πρέπει να τον αφήσουμε σε ησυχία και αποδεικνύει συνέχεια ότι είναι πολύ ταλαντούχος οδηγός.

«Εκτός από αυτό είναι πολύ καλό παιδί, πολύ ταπεινό, πολύ καλά μορφωμένο, θα τον ακολουθήσω πολύ στενά όπως πάντα έκανα.

«Είναι απλός, ειλικρινής, πιστός, καλό αγόρι, δεν έχει ξελογιαστεί ακόμη από τον κόσμο της F1».

Τρεις νεαροί οδηγοί της Formula 2, οι Lando Norris και George Russell υπέγραψαν στην McLaren και Williams αντίστοιχα, και ο Alex Albon στην Toro Rosso, μπαίνοντας στον κόσμο της Formula 1 για το 2019.

Όταν ρωτήθηκε πως αυτοί οι τρεις οδηγοί θα ανταπεξέλθουν ως νεαροί οδηγοί στη F1, ο Todt είπε: «Εξαρτάται από το αυτοκίνητο που θα οδηγήσουν. Δεν είναι θέμα του αν είναι νεαροί οδηγοί, είναι θέμα του αν θα έχουν ή όχι ένα καλό αυτοκίνητο να οδηγήσουν, αν έχουν ένα καλό αυτοκίνητο, θα είναι ανταγωνιστικοί.»

«Αν δεν μπορούν θα είναι πίσω, είναι κάτι που πρέπει να καταλάβετε, ο οδηγός χωρίς αυτοκίνητο δεν θα κάνει τίποτα.

«Αν βάλεις τον Hamilton στο χειρότερο μονοθέσιο στο grid, δεν θα είναι στην pole και δεν θα γίνει πρωταθλητής.

«Έχετε ανθρώπους που αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη F1, όπως ο Alonso, επειδή δεν είναι σε θέση να έχουν ένα αυτοκίνητο που κερδίζει».


Ο Norris και ο Albon έθεσαν αμφότεροι ανταγωνιστικούς χρόνους στο pre-season test της Formula 1, ενώ ο πρωταθλητής της Formula 2, Russell, περιορίστηκε σε χιλιόμετρα καθώς η Williams έφτασε αργά στο πρώτο test.


Πηγή: f1fan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου