Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Στην Formula 2 με την BWT Arden η Tatiana Calderon!

Η Tatiana Calderon θα τρέξει στην Formula 2 για τη σεζόν του 2019, ολοκληρώνοντας τη σύνθεση της BWT Arden. Η Κολομβιανή, η οποία έχει συνεργαστεί με την ομάδα της Sauber (τώρα Alfa Romeo) της Formula 1 για τα τελευταία δύο χρόνια, θα συνεργαστεί με τον πρωταθλητή του GP3, Anthoine Hubert.

Η Calderon είχε αγωνιστεί για την Arden στο GP3 το 2016, στην πρώτη της σεζόν. Το 2017 συνεργάστηκε με την DAMS και στη συνέχεια με την Jenzer την περασμένη σεζόν, έχοντας πάρει το καλύτερο της αποτέλεσμα, μια 7η θέση.

Σχετικά με την μεταγραφή της στην BWT Arden η Κολομβιανή δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα αγωνιστώ στο πρωτάθλημα της Formula 2 με την ομάδα της BWT Arden σε συνεργασία με την HWA.»

«Είναι μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου και ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό μου στόχο, την Formula 1. Είμαι σίγουρη ότι θα πετύχουμε σπουδαία πράγματα μαζί. Δεν μπορώ να περιμένω να ξεκινήσουν οι δοκιμές την επόμενη εβδομάδα!»

Το αφεντικό της BWT Arden, ο Garry Horner, πρόσθεσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Tatiana πίσω στην Arden.»

«Τα αποτελέσματα της πρόσφατης δοκιμής της στη Formula 2 ήταν πολύ εντυπωσιακά και είμαι βέβαιος ότι θα είναι ισχυρή teammate μαζί με τον Anthoine.»

Η Calderon πήρε την πρώτη γεύση ενός μονοθεσίου της F1 στα τέλη του περασμένου έτους σε δύο δοκιμές με τη Sauber, μία με την C37 του 2018 στο Μεξικό και μία με την C32 του 2013 στην πίστα δοκιμών της Ferrari, στο Fiorano.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν θα διατηρήσει τη σχέση της με την ομάδα της Alfa Romeo για το 2019.


Η 25χρονη έκανε επίσης τις πρώτες της δοκιμές στην Formula E κατά τη διάρκεια του χειμώνα με εμφανίσεις τόσο στη Riyadh όσο και στο Marrakesh για την ομάδα της DS Techeetah.


Πηγή: f1fan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου